Open Een Gelukskoekje!
De Chinese Dierenriem is duizenden jaren ouder en bestond dus veel en veel eerder dan de Westerse Dierenriem. Ook heden ten dage nog zijn er miljoenen over de hele wereld verspreid die regelmatig de Chinese Astrologie bekijken.

De Westerse astrologie is gebaseerd op de maanden van het jaar, de Chinese astrologie daarentegen is gebaseerd op de maancyclus die twaalf jaar duurt. Jouw Chinese dierenriemteken wordt bepaald door het jaar waarin je geboren bent (als je het heel precies wilt weten moet je een Chinese kalender gebruiken). Elk teken en iedereen die in dat teken geboren is, wordt uitgebeeld door één van twaalf verschillende dieren, waaraan een aantal eigenschappen wordt toegeschreven waarvan de Chinezen geloven dat ze vergeleken kunnen worden met de aard van het dier in kwestie..

Volgens de overlevering zijn de twaalf dieren van de Chinese Dierenriem gekozen door Boeddha. Toen Boeddha op sterven lag heeft hij alle dieren uitgenodigd om hem te komen opzoeken. Er zijn er maar twaalf komen opdagen: de rat, de os, de tijger, het konijn, de draak, de slang, het paard, de geit, de aap, de haan, de hond en het varken. Omdat ze Boeddha zijn komen opzoeken heeft hij hun geëerd door ze samen de Dierenriem te laten vormen. 

Een van de meest interessante dingen van het gebruik van de Chinese Dierenriem is het bekijken of tekens goed samen gaan. Dat wil zeggen, welke stellen zijn goede levenspartners? Welke zijn goede vrienden? Welke kunnen goed samenwerken? Door middel van het onderstaande programma kun je ontdekken hoe de diverse tekens samengaan, je kunt je eigen teken ontdekken of meer te weten komen over alle twaalf tekens..

Zoek een Chinese Zodiac Match:
Datum Eerste Persoon: Datum Tweede Persoon:
       

Vind je Chinese Teken:
Je Geboortedatum:
   
Leer meer over de Tekens van De Chinese Zodiac:
Open Een Gelukskoekje!

Terug naar de voorpagina